Autorzy: Wydawnictwo: DIFIN
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 390
Oprawa: miękka
Format: B5
ISBN: 978-83-7641-504-8
Książka poświęcona jest jakości, w tym bezpieczeństwu
żywności, z punktu widzenia problematyki zarządzania jakością w
przedsiębiorstwie przemysłu spożywczego. Oprócz podstaw teoretycznych
zawiera wiele przykładów praktycznych, bazujących na koncepcjach,
metodach i narzędziach, których wykorzystanie pozwala na osiągnięcie,
utrzymanie, a następnie skuteczne doskonalenie wymaganego poziomu
jakości i poprawę konkurencyjności danego przedsiębiorstwa.
Książka
ma charakter podręcznika akademickiego i jest przede wszystkim
przeznaczona dla studentów, doktorantów kierunków zarządzania,
towaroznawstwa, technologii przemysłu spożywczego i innych kierunków
pokrewnych. Może być także stosowana przez szerokie grono menedżerów do
spraw jakości, specjalistów i praktyków, przedstawicieli przemysłu
spożywczego.